Bu Blogda Ara

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Santorini




Balayı seçimlerinde en çok tercih edilen adalardan birisidir. Adanın tamamı turizm üzerine kuruludur. Her yıl 1 milyon turist Santorini kraterini görmek için bu adaya gelir. Santorini yunan adaları içinde balayı tatili için tercih edilen en popüler adadır. Balayı çiftleri kraterin müthiş gün batımı manzarası eşliğinde nikahlarını yaparak unutulmaz bir balayı tatili geçirirler.

Binlerce yıl önce volkanik bir patlama sonucu oluşan krater adanın turizmde en çok tercih edilen yer olmasına sebep olmuştur. Adanın bu krater görünümü hilale benzediğinden mistik ve güzel bir tatil keyfi yaşamak isteyenler için Santorini adası 1 numaralı seçenektir. Aynı zamanda mitolojik bir tarihe sahip olan Santorini Adası'nda bazı arkeologlar tarafından bir zamanlar Atlantislilerin yaşadığı düşünülmüştür.

Santorini adasında dilerseniz limandan kalkan botlarla kraterin ortasında bulunan adalara giderek turlara katılabilirsiniz. Adalarda şifalı olarak bilinen sular bulunmaktadır. Bu sularda yüzebilir ve dinlenebilirsiniz. Adanın bir simgesi haline gelen eşek taksiler ile yolculuk yapmayı ihmal etmeyin.

Santorini Adası şarapları ile ünlüdür. Buradaki bağ sahipleri cüzi bir ücret karşılığında mezede sunarak şaraplarını tattırma fırsatını verir. Adada yemek zevkini müthiş bir görünüme sahip krater manzarası eşliğinde bir restoranda yaşayabilirsiniz. Ayrıca Santorini Adası gece hayatında Mykonos Adasından bir sonraki duraktır. Birbirlerine kısa mesafeler uzaklığındaki eğlence mekânlarında güzel vakit geçirmenize olanak tanır. Santorini balayı, tatil, eğence, gezi, yemek, romantizm, tur ve gezi gibi aktiviteleri yaşayabileceğiniz en popüler Yunan adasıdır.

Santorini’de nerede kalınır?

Ada iki bölümden oluşuyor. Thira yani yerlilerin değişiyle Fira, ve Ia (Oia). Thira; havaalanına yakın, adanın merkezi. Ia ise adanın Nişantaşı semti. Mevsim Eylül-Ekim’e denk geliyorsa, gün batımını izlemek için Oia’ya gidiliyor. Şehir merkezi, mevsim sonuna doğru ise konaklama için en doğru tercih. Restoranlar, alışveriş yapılacak küçük dükkanlar, büfeler ve cafelerin bulunduğu yer. Otellerin çoğu yürüme mesafesinde. Çoğu da butik otel...

Daha çok fotoğrafçıların tercih ettiği, son dönem ünü parlamış bir üçüncü bölge daha var aslında: Imerovigli. Imerovigli yine şehir merkezinden yürüme mesafesinde. İa ise Thira’nın bir ucu. Şehir merkezinden İa’ya otobüsle çıkmakta fayda var. Adanın rakımı fazla olduğu için, çok da rüzgar alıyor.

Santorini'ye nasıl gidilir?

Uçak ve feribot ile: Marmaris’ten Rodos’a (1 saatlik feribot), Rodos’tan Santorini’ye de kalkan uçaklar var. Ya da aktarmalı bir şekilde Atina-Santorini yapabilirsiniz. Yunanistan, hava ve deniz taşımacılığında oldukça gelişmiş. Hemen hemen her adada bir havaalanı var. Her adadan da gün içinde -özellikle yazın- farklı adalara taşımacılık yapılıyor.

Gemi ile: Gemi ile düzenlenen turlar var. Adaya günü birlik geziler düzenleniyor, bunlarda da Schengen vizesi talep edilmiyor. Gemilerin demirlediği yerden, teleferik ya da eşekle adaya çıkılıyor. Ada içinde ulaşım, belediyeye ait otobüslerle 1,5 euro gibi fiyatlarla yapılabiliyor, adanın farklı noktalarına gitmek isterseniz bu araçları kullanabilir, ya da adada çok popüler olan dört tekerlekli motorsikletlerden kiralayabilirsiniz.

alıntıdır.

1 yorum: