Bu Blogda Ara

31 Ekim 2010 Pazar

BİR KUVAYİ MİLLİYE KAHRAMANI

ÜLKEMİZDE GÜZEL ŞEYLERDE OLUYOR !
bugün gazetede bir ilan gözüme ilişti:'' kuvayi milliye kahramanı kartallı kazım'ı mezarı başında anıyoruz.''
bu ilanı okuyunca duygulandım bir o kadar da mutlu oldum ülkemizin kurtuluşunda önemli rol oynamış  bu kişiye anma programı düzenleyen kartal belediye başkanını da kutlamak lazım aslında...böyle duyarlı ülkesini seven insanlar da var  kahramanımıza değer verdiğimizin kanıtı bu bu ülke de güzel şeylerde oluyor ve benim hep umudum var
GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ  NAZIM'IN DEDİĞİ GİBİ GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ MOTORLARI MAVİLİKLERE SÜRECEĞİZ:))

Kartallı Kâzım Mezarı Başında Anılacak

Kuvayı Milliye Kahramanı Kartallı Kâzım 1 Kasım 2010 Pazartesi günü mezarı başında anılacak.




Nazım Hikmet’in şiirlerinde Kartallı Kâzım olarak sembolleştirdiği, Kuvayı Milliye Kahramanı İbrahim GÖLEBER, Kartal Belediyesi’nin organizasyonuyla, 50. ölüm yıldönümünde mezarı başında anılacak. Anma töreni Kartallı Kâzım’ın Yayalar Mezarlığındaki mezarı başında 1 Kasım 2010 Pazartesi saat 10:30’da yapılacak. Törene Kartallı Kâzım’ın ailesinin yanı sıra Kartal Belediye Başkanı Op.Dr.Altınok ÖZ ve Belediye Yönetimi ile Kartallı yurttaşlar katılacak.



Anma törenine katılacaklar için Kartal Belediyesi Merkez Binası önünden 1 Kasım 2010 Pazartesi günü saat 09,30 ’da araçlar hareket edecek.



İbrahim Göleber Kimdir?



Kuvayı Milliyeci Kartallı Kâzım (İbrahim Göleber) 1895 yılında o zaman Kartal’a bağlı olan Yayalar Köyünde doğdu. Bahçıvanlık yapan ve demiryollarında çalışan İbrahim Göleber, memleketin işgali üstüne Kuvayı Milliye’ye katılarak direnişe destek verdi. Göleber’in direnişe katkısını, tarihe tanıklığını ve kişiliğini ise Nazım Hikmet Kuvayı Milliye Destanı ve Memleketimden İnsan Manzaralarında şiirleştirerek ölümsüzleştirdi. Şiirlerinde Göleber’i Kartallı Kâzım olarak adlandıran Nazım Hikmet, O’nu şöyle betimler:





Dövüştü pir aşkına,

yaralandı birkaç kere

ve saire.

Ve kavga bittiği zaman

ne çiftlik sahibi oldu, ne apartıman.

Kavgadan önce Kartal’da bahçıvandı,

kavgadan sonra Kartal’da bahçıvan…
alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder