Bu Blogda Ara

21 Temmuz 2010 Çarşamba

belli başlı İZMİR kitapları

İşte o kitaplardan öne çıkanlar:
Rodos’tan Karşıyaka’ya - Yücel İzmirli (Neden Kitap): Çok derin bir aşk kitabı aslında. Selim ile Nuran’ın, 1930’lu yıllarda Rodos’ta başlayan ve ikinci dünya savaşının acıları ile yoğrulan aşkının Karşıyaka 1685 Sokak’a uzanan hikâyeleri… Bir ailenin kuşaklar boyu verdiği mücadelenin öyküsü.

İzmir Büyücüleri – Mara Meimaridi (Literatür Yayıncılık): Ondokuzuncu yüzyılın İzmir’İ.Katina adında genç, çirkin,fakir ama çok zeki bir kadın.. İzmir’in en varlıklı ailelerinin oğulları ile dört ayrı evlilik yapar sırasıyla.. Masalsı ama bir o kadar da gerçek bir roman…

İzmirli Öyküler - Hülya Soyşekerci (Şenocak): Muzaffer İzgü, Canan Tan, İnci Aral, Feyza Hepçilingirler, Hasan Özkılıç gibi deneyimli yazarların öykülerinde aşk, ihanet, cesaret, ayrılık, mizah, özlem üzerine konular bulunmakta. Her öyküde İzmir'i gezecek, kitaptaki kahramanlarla birlikte duygulanacak, gülecek, eğleneceksiniz.

Kadın Öykülerinde İzmir - Yasemin Yazıcı (Sel Yayıncılık) : İnci Aral’dan Feyza Hepçilingirler’e, Jale Sancak’tan Mine Söğüt’e kadar farklı kuşaklardan kadınlar, gerek İzmir’de yaşadıkları zamandan onlara kalanları, gerek yollarının geçtiği bu şehirde tanık olduklarını yansıttılar öykülerinde.

İzmir Yollarında - Fazıl Hüsnü Dağlarca (YKY) : Bağımsızlık savaşı öyküsünün son kitabı olan bu yapıtı yazar, yabancı çizmeler altında ezilen bir ulusun neler yitirdiğinin hep anımsanması ve bundan bir ders alınması için yazmıştır.

İzmir’İn Smyrna’sı – Ersin Doğer (İletişim Yayıncılık) : İzmir ve çevresi hiç bu kadar detaylı anlatılmamıştı. Sanılanın aksine, 5000 değil 8000 yıllık bir şehir İzmir. Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, medeniyetler arasında bir geçiş noktası olmuş kentin Paleolitik Çağ'dan Türkler tarafından ele geçirilmesine kadar olan dönemini ayrıntılı bir şekilde incelemek isteyenler için bir başucu kitabıdır.

İzmir Hikâyeleri – Halid Ziya Uşaklıgil (Özgür Yayınları) : Yazarın İzmirlilere ithaf ettiği ve ölümünden sonra basılmış son eseridir. Yazarın İzmir’de geçirdiği çocukluk ve gençlik yıllarından ipuçları satır aralarına serpiştirilmiştir. İzmir Hikâyeleri Halid Ziya'yı anlamak ve yakından tanımak isteyen herkesin muhakkak okuması gereken bir kitaptır.

İzmir Mozaiğinde Belirgin Taşlar - Melih Gürsoy (Metis Yayıncılık) : Melih Gürsoy'un üç yıllık çalışmasının ürünü olan bu kitabı, 1960'lı yıllardan sonra İzmir'e hizmet vermiş 250'ye yakın kişinin hayat hikâyesini bir araya getiren bir belgesel olarak işte bu boşluğu doldurmayı, bilgi eksikliğini gidermeyi amaçlıyor. İzmir'de görev yapmış valiler, belediye başkanları, ordu komutanları, konsoloslar, öğretim görevlileri ve işadamları... Hepsi de kentin yakın tarihinde hizmetleriyle öne çıkmış kişiler.

alıntı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder